Μαρία Σ.

Σύμπτωμα : Μαθησιακές δυσκολίες

Αιτία : Ανεπάρκεια σύγκλισης 

Όταν ένα παιδί παλεύει με το τη διπλωπία (double vision) , επηρεάζονται πολλές πτυχές της μάθησης και του παιχνιδιού. Πράγματα, όπως η ανάγνωση ή το πιάσιμο μιας μπάλας, είναι πολύ δύσκολα. Αυτό ακριβός συνέβαινε με τη Μαρία.

Στα δέκα χρόνια, η Μαρία είχε πολλές δυσκολίες στο σχολείο. Αφού είδαν το παιδί τους να δυσκολεύεται οπτικά, οι γονείς της Μαρίας επικοινώνησαν με το BLVisiontherapy και προγραμμάτισαν ένα ραντεβού με την ομάδα μας.

Μετά την αρχική της αξιολόγηση, η Μαρία και οι γονείς της έμαθαν ότι αντιμετώπιζε μια διόφθαλμη δυσλειτουργία , γνωστή ως ανεπάρκεια σύγκλισης (Convergence Insufficiency). Στην περίπτωση της Μαρίας, η μορφή της ανεπάρκειας σύγκλισης της έδωσε τη χρόνια διπλή όραση.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης οι γονείς της Μαρίας έμαθαν ότι το CI είναι μια διαταραχή διόφθαλμης όρασης . Αυτή η οπτική διαταραχή την δυσκολεύει να συγκλίνει αποτελεσματικά ή να ευθυγραμμίσει και τα δύο μάτια μαζί για να εκτελέσει οπτικές εργασίες, όπως ανάγνωση, γραφή ή ακόμη και το πιάσιμο μιας μπάλας.

Αφού ολοκλήρωσε το Vision Therapy , η Μαρία έγραψε μια ευχή όπου περιέγραψε το BL Vision Therapy ως «χαρούμενο μέρος»

Το πιο σημαντικό, αφού τελείωσε από τo Vision Therapy, ήταν στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ότι, “Με τo vision therapy μπόρεσα να ξεπεράσω τη διπλωπία και για να σας δείξω την αγάπη μου σας έφτιαξα αυτό το κολιέ ” (το κολιέ στη φωτογραφία)